15.06.2009

A Day At The Races (ADATR)

İkiside 1930'larda çekilmiş komedi filmleridir.(ANATO ve ADATR)


1-Intro/Tie Your Mother Down

2-You Take My Breath Away

3-Long Away

4-The Millionaire Waltz

5-You And I

6-Somebody To Love

7-White Man

8-Good-Old Fashioned Lover Boy

9-Drowse

10-Teo Toriatte(Let Us Clin' Together)


Intro/Tie Your Mother Down

İçinde 3 tane hit bulunan bir albümün ilk hiti olan, Tie your mother down ile incelememize başlıyoruz. İlk önce Brian May'in Red Speciali'yle yaptığı mükemmel İntro'yu dinliyoruz. Ardından gittikçe yükselen klavye sesleri ve en sonunda milyonların gönlünde taht kurmuş bir şarkı başlıyor! Ve (sırasıyla) John, Roger, Freddie'de Brian'a katılıyor. Ortaya müthiş bir şaheser çıkıyor; Tie your mother down!

You Take My Breath Away

Gene bir Freddie klasiği, gene vokal olarak uçmuş, kaydetmeden önce kendi başına Hyde Park'ta çaldığı bir parçadır. Gerçekten mükemmeldir. (Queen'in bütün şarkıları gibi.)

Long Away

Brian May tarafından bestelenmiş ve söylenmiştir. Ayrıca May bu şarkıda, 12 telli elektro gitar kullanmıştır. Yine biz Queen manyakları tarafından çok sevilir ama gerçek şudur ki bu şarkı tutmamıştır. Ayrıca Brian May, bu şarkının bazı bölümlerinde kendi gitarı olan Red Special'ı kullanmıştır. Adam onsuz yapamıyor ya. Mesela ilerde anlatacağım albümlerden News of the World'den Spread Your Wings'te başka bir gitar kullanmıştır ama yine de şekli Red Special'la aynıdır.

The Millionaire Waltz

Mükemmel bir şarkıdır. Sizi gerçekten milyoner gibi hissettirir. Bu kadar mutlu eden bir şarkıyı ancak Queen yapabilir zaten. Queen'i biraz araştırmış insanların bile çok seveceği bir şarkıdır aynı zamanda. Normalde piyano ve gitarın bu kadar uyumlu çalışması olağanüstü bir durumdur. Ama grup Queen olunca durum böyle oluyor. Ayrıca şarkının konser versiyonları da çok güzeldir. Her Queen hayranına tavsiye edilir.

You and I

Benim için albümün en özel şarkısı. Freddie kadar sesini güzel kullanabilen bir insan gelmemiştir şu dünyaya. Sözleri de en uyumlu bassçı tarafından, John Deacon tarafından yazılmıştır. Bu kadar güzel söz yazan bir insanın çok arka planda durması çok garip bir durumdur. Sadece sıkı Queen hayranları için değil, dinleyen herkes için güzel bir şarkıdır bu. Aynı Bohemian Rhapsody gibi. Her şekilde, bu şarkı çok farklıdır.

Somebody to Love

Yine Freddie Mercury tarafından bestelenmiş, şaheser niteliği taşıyan mükemmel şarkıdır. Müzikten anlayan her insan sever. Bu yüzden o kadar meşhur olmuştur. Freddie'nin ana vokalleri ve grubun koro halindeki vokalleri ayrı zamanlarda kaydedilmiştir. Şarkının klibinde görülebilir. İlk başlarda John Deacon koro vokallerine katılmamıştır ama sonra katılır. Ayrıca şarkı çeşitli filmlerde kullanılmıştır. Ve neredeyse Bohemian Rhapsody kadar büyük başarı elde etmiştir. Freddie'nin vokal gücünü en iyi şekilde değerlendirdiği parçalardan biridir. Ayrıca koro halindeki vokallere John Deacon'ın da katılması, gerçekten etkili olmuştur. Daha güzel olmuştur şarkı.

White Man

Bir Brian May bestesi olan şarkı, ırkçılığı eleştirmek için yazılmıştır. Gerçekten insanların anti-ırkçı duygularını harekete geçiriyor. '77-78 Jazz albümü turunda da çalınmıştır. Queen'in en sert şarkılarından biridir ayrıca.

Good Old -Fashioned Lover Boy

Albümün en büyük hitidir. Tartışmaya bile girmem bu konuda. Freddie Mercury, piyano ile birlikte şarkıya girdiğinde herkes mest olur. Sözleri ve Freddie'nin ses tonu da tartışılmaz mükemmelliktedir. Şarkının bir yerinde Freddie Mercury susar ve Mike Stone yapar vokali. Ancak grup şarkıyı Top of the Pops'ta söylerken Roger Taylor ve Brian May, o kısımdaki vokali paylaşırlar.

Drowse

Albümün en ilginç şarkılarından biridir. Şarkıyı kendi yazmıştır. Her zaman ki gibi şarkıyı kendisi söyler. Davul ve vokale ek olarak bu şarkıda timpani ve ritm gitar çalmıştır. Şarkının ritmi 6/8'liktir. Wikipedia'da Roger Taylor'ın ilk not edilebilir yavaş şarkısı. Gibi bir espri yapılmıştır.

Teo Torriatte (Let Us Cling Together)

Teo Torriatte, Brian May'in yazdığı, japon Queen fanlarının eşlik ettiği güzel bir şarkıdır. Brian May bu şarkıyı japon fanlar için yazmıştır. Albümün bir diğer ilginç şarkısı da budur. Bir albüm incelemesinin daha sonuna geldik, News of the World'te görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder