12.06.2009

Queen II

Yepyeni bir Queen albümüyle hepiniz hoş geldiniz! Birçok eleştirmen tarafından beğenilen albümde Queen'in ilk hiti yer alır: Seven Seas of Rhye. Hatırlarsanız önceki albümde bir enstrumental versiyonu vardı. Albüm önceki albüm gibi Trident Stüdyoları'nda kaydedilmiştir. Ve bu albümde diğer albümlerde olduğu gibi A-B tarafı yoktur. Black-White tarafı vardır. White Side'da Brian May ve Roger Taylor besteleri vardır. Black Side'da ise Freddie Merc ury'nin besteleri vardır. Bu albümdeki Rhye şarkıları, Rhye'ın 2. basamağıdır. Ayrıca Deacon John isminin John Deacon olarak yazılasını anca bu albümde söyleyebilmiştir. Buyrun şarkı listesi:


1-Procession
2-Father to Son
3-White Queen (As It Began)
4-Some Day One Day
5-The Loser In The End
6-Ogre Battle
7-The Fairy Feller's Master-Stroke
8-Nevermore
9-The March of The Black Queen
10-Funny How Love Is
11-Seven Seas of Rhye

Procession

Bu şarkıyı Brian May John Deacon'ın Deaky Amp isimli amfisiyle çalmıştır. Şarkı Brian May tarafından bestelenmiş ve çalınmıştır. Şarkı Brian May'in gitarı ve Freddie Mercury'nin mikrofonu tıklamasından oluşur. Aynı zamanda Father to Son ile bağlantılıdır.

Father to Son

Bir Brian May bestesi. Queen'in aynı sene içerisinde Rainbow Tiyatrosu'nda verdiği konserde çalınmış bir şarkıdır. Başı Procession'ın sonundaki mistik seslerle bağlantılıdır. Bu şarkı Queen'in bazı ülkelerdeki Greatest Hits'lerinde yer alan güzel bir şarkıdır.

White Queen (As It Began)

Yine bir Brian May bestesi. Freddie'nin muhteşem sesi Brian May'in müthiş klasik gitar ve Red Spacial'ının buluştuğu, Queen's First Ep.'te yer alan parça. Maalesef yine çok acayip bir başarıya ulaşamamıştır. Ama yinede hit bir şarkıdır. Queen II albümünü Queen II albümü yapan parçalardandırdır. Mükemmeldir ve, "Brian May gibi bir besteciye sahip olduğumuz için çok şanslıyız" dedirtir.

Some Day One Day

Vokallerini Brian May'in yaptığı ve yine klasik gitar çaldığı parça. Bu parçaya Freddie Mercury geri vokal yapmamıştır. Ve parçada belirgin olan sesler vokal,bass ve gitardır. İnsanı büyüler adeta. Çok güzeldir.

The Loser In The End

Albümdeki tek Roger Taylor bestesi olan The Loser In The End'in vokallerini diğer kendi yazdığı önceki şarkılar gibi kendisi seslendirmiştir. Bu şarkı gizemli bir albümün ortasında hareketli bir parça olduğu için çok sevilen bir parça değildir. Bende açıkçası bu fikre katılıyorum.

Ogre Battle

Albümün Black Side'ına geçmiş bulunmaktayız. Bu ve bu albümdeki bundan sonraki şarkıların tümünü Freddie Mercury yazmıştır. Roger Taylor'ın çığlıkları bu şarkının olmassa olmazıdır. Ayrıca bu şarkı The Fairy Feller's Master-Stroke ile bitişte bağlantılıdır.

The Fairy Feller's Master-Stroke

Tek kelime ile şaheser bir Queen efsanesi. Yine Rhye'da geçmektedir. Ayrıca Richard Dadd adında 1817-1886 seneleri arasında yaşamış bir ressamın tablosudur. Freddie Mercury bu şarkıyı o tablodan esinlenerek yazmıştır.

Nevermore

The Fairy Feller's Master-Stroke ile bağlantılı olan, konusu aşk olan mükemmel ama çok üzgünüm ki adını duyuramamış benim kalbimde çok büyük bir hit olan müthiş aşk şarkısı. LÜTFEN DİNLEYİNİZ!

The March of The Black Queen

6 dakika süren, gerek melodisiyle, gerek armonisiyle, gerek vokaliyle, gerek gitarıyla, gerek sözleriyle bütün Queen Fanları'nın kalbinde taht kurmuş mükemmel ama maalesef hit olamamış konserlerinde yalnızca "I reign with my left hand I rule with my right" la başlayan kısım çalınır. Bazı rivayetlere göre bu şarkıda da John Deacon geri vokal yapmıştır. Hatırlarsanız Rainbow Tiyatrosu'nda ki konserde herkes John Deacon'ın ne kadar güzel bir sesi olduğunu duymuştur. Hep neden ana vokal yapmadığını merak etmişimdir.

Funny How Love Is

Bu şarkı gerçekten ama gerçekten delicedir. Ama bu şarkının şu yanını hiç sevmem ses kalitesi Remastered'lansa da düzelmiyor senelerdir.

Seven Seas of Rhye

İlk Queen hiti. Mükemmel bir performans. Önceki albümde bize kendini tanıtmıştı aslında kendini kısa bir şekilde enstrumental olarak. Ama tabii ki bu versiyonu daha güzeldir. Ve şarkının klibi siyah-beyazdır. Sanırım sebebini anlamışsınızdır! Gerçekten çok gizemlidir. Ve ismindende anlaşılacağı gibi Rhye'da geçmektedir.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder