12.06.2009

Sheer Heart Attack

Queen'in 2. hitini barındıran müthiş ötesi albüm. Lütfen albümün kapağındaki şaşırtmaya kanmayınız. Freddie Mercury'nin saçları kısa değildir. Siyah arka plan yüzünden öyle gözükmektedir. Aynı zamanda hayatımda kendi paramla aldığım ilk albümdür. Buyrun içindeki şaheserler:



1-Brighton Rock

2-Killer Queen

3-Tenement Funster

4-Flick of The Wrist

5-Lily of The Valley

6-Now I'm Here

7-In The Lap of The Gods

8-Stone Cold Crazy

9-Dear Friends

10-Misfire

11-Bring Back That Leroy Brown

12-She Makes Me (Stormtrooper in Stilettoes)

13-In The Lap of The Gods...Revisited



Brighton Rock



Bir Brian May bestesi. Vokalleri Freddie Mercury ve Roger Taylor paylaşırlar. Ortasında Queen şarkılarının içindeki en uzun soloyu bulundurur. Tam olarak bir hit olmamamışsada bazı ülkelerin Greatest Hits'lerinde bulunan yarı-hit şarkı.



Killer Queen



Queen'in 2. hiti olma şerefine layık olan şarkı, kraliçeleri protesto etmektedir. İki versiyonu vardır şarkının. Bir normal albüm versiyonu, bir de klip versiyonu vardır. Aynı zamanda Queen'in 4. klibi olma şerefine layık bir şarkıdır. Yani yeni Queen dinlemeye başlayan birine sorsanız bile bilir. Çünkü, yeni Queen dinlemeye başlayanlar hep hitleri dinlerler. Yani benim gibi bütün şarkıları ve demoları bilip takip etmezler.(Doğal olarak)

Tenement Funster

Bir Roger Taylor bestesi. Gene kendi yazıp kendi söylemiştir. Sonu Flick of The Wrist ile bağlantılıdır. Yani Roger usta yine döktürmüştür. Sheer Heart Attack'i Sheer Heart Attack yapan 5 şarkıdan biridir.

Flick of The Wrist

Mükemmel Freddie Mercury bestesi. Asla yeri tutulamaz. Aynı zamanda albümün ilk Single'ının B-side'ıdıdır. Şarkının Single versiyonunun başındaki piyano notaları daha kalın tuşlardan çalınmıştır.(Bu rivayet değildir.) Şarkıya John Deacon'da geri vokal yapmıştır. Şarkının sözlerini Freddie Mercury Sour Milk Sea'de iken yazmıştır.

Lily of The Valley

Evet. Artık Rhye'ın son basamağına gelmiş bulunmaktayız. Freddie Mercury artık Rhye'da yaşamayı bırakıp gerçek dünyaya geçer bu şarkıda.

Now I'm Here

Queen'in 3. hiti. Brian May bu şarkıyı hastane de yazmıştır. Queen'in 3. Single'ıdır. Yine yeni Queen dinlemeye başlayan birisine sorsanız bilir bu şarkıyı. Rainbow Tiyatrosu'nda verdikleri unutlumaz konserde bu şarkıyı çalmışlardır. Mükemmeldir. Dinleyiniz, dinletiniz. Hele sesin tekrarlanması olayı müthiştir.

In The Lap of The Gods

Roger'ın çığlıkları... Freddie'nin bağırışları... Freddie'nin piyanosu... Albümde 2 farklı versiyonu bulunan mükemmel Freddie bestesi. Konserlerde Brian May tarafından anons edilir. Kimilerine göre başarılı bir denemedir. Ama tabii ki aslında mükemmel bir şarkıdır. Dikkatli dinlerseniz klasik gitarın sesinide duyabilirsiniz.

Stone Cold Crazy

1970'te yazılan bütün grup üyelerinin bestesi. Yine mükemmel bir hittir. Bu şarkıyı da yeni Queen dinlemeye başlayan birine sorsanız bilme olasılığı çok fazladır. Aynı zamanda şarkı, Metalicca tarafından coverlanmış bir hittir. In The Lap of The Gods ile bağlantılıdır.

Dear Friends

Bir Brian May bestesi. Çok sevilen ama yine hit olamamış bir şarkıdır. Yine de çok sevilir. Ben bir tespit yaptım; kısa şarkılar hit olmuyor.

Misfire

Vokalleri Roger Taylor ve Freddie Mercury'nin bir paylaştığı şarkı zannedilebilir ama vokalleri Freddie Mercury yapmıştır. Ayrıca John Deacon'ın ilk bestesidir. Sonunda Brian May aynı akoru birkaç kere basmaktadır. Mükemmeldir.

Bring Back That Leroy Brown

Eğlenceli Brian May'in hem banjo, hem ukulele çaldığı müthiş Freddie Mercury bestesi. Ayrıca John Deacon bu şarkıda Double Bass çalmaktadır. Bu şarkıyı "Bring Back That Leroy Brown" yapan özellik ortasında ki ukulele* solosusudur.

She Makes Me (Stormtrooper in Stilettoes)

Yine bir Brian May bestesi. Vokallerini kendisi yapmıştır. Çok başarılı ama hit olamamış bir şarkıdır. Bu şarkıyı "She Makes Me" yapan şey; ortalarındaki psichedelic sesler ve aralarda ki Red Spacial çıkışlarıdır.

In The Lap of The Gods...Revisited

Albümün son şarkısına gelmiş bulunmaktayız. Aynı zamanda mükemmel hitine. Asla yeri tutulamayan şarkıyı "In The Lap of The Gods" yapan öğeler; Bass ve Freddie'nin vokal ve piyanosu. Gerçekten yeri tutulamaz bu şarkının...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder