11.06.2009

Queen

İlk albüm.İlk heyecan.İlk sevinç.İlk Queen.İlk Fan Club.
Grupla aynı adı taşıyan albüm. Çok başarılı çalışmlar. Dea Lane Lea Stüdyoları'nda kaydedilmiş olan versiyonu bu albümde bulunan The Night Comes Down vardır. Trident Stüdyoları'nda kaydedilmiştir geri kalan şarkıların hepsi.
Buyrun şarkı listesi:

Keep Yourself Alive
Doing Alright
Great King Rat
My Fairy King
Liar
The Night Comes Down
Modern Times Rock 'n' Roll
Son and Daughter
Jesus
Seven Seas of Rhye...

Albümsüz Şarkılar:
Silver Salmon
Mad The Swine

Keep Yourself Alive

Queen'in ilk Single'ı. Kusursuz bir Brian May bestesi. Ayrıca Long-Lost Retake'i de vardır. Queen'in ilk gerçek şarkısı olarak kabul edilir.

Doin' Allright

Bir Tim Staffel/Brian May ortak çalışması. Çok yavaş bir başlangıç yapar. Ardından,mutluluk bölümü ve Hard Rock! Sonrasında ise yavaş kısma geri döner ve yavaş yavaş bitirir.Ve sonunda ortaya mükemmel bir başyapıt çıkar. Smile grubunun versiyonunda Roger Taylor ve Tim Staffel vokalleri paylaşırlar.

Great King Rat

"Fredrick Bulsara bu şarkının bestecisidir." demiştim önceden. Demosundan daha başarılı bir çalışmadır. Queen'in en iyi 5 şarkısı arasına rahat sokarım bunu.

My Fairy King

"Mother Mercury, look what they've done to me." sözündende anlaşılacağı gibi Fredrick (artık Freddie) Fahorouk ismini '70 senesinde bıraktıktan sonra Fredrick ismini ve Bulsara soyadını bırakır ve Freddie Mercury olur. Bu şarkı Freddie'nin Rhye isimli fantezi mekanında geçmektedir.

Liar

"Mama I'm gonna be your slave
All day long
Mama I'm gonna try be have
All day long
Mama gonna be your slave
All day long
I'm gonna love you till your dying day
All day long
I'm gonna serve you till you dying day
All day long
I'm gonna love you till you dying day
All day long
I'm gonna kneel down by your side and pray
I'm gonna serve you till you dying day
All day long
All day long
All day long, all day long, all day long, all day long, all day long, all day long, all day long, all day long, all day long..." Şarkının burası insanı hayran bırakır. Bir dergi Liar için şu yorumu yapmıştır:
"Albüm berbat. Bir tek Liar şarkısını beğendim. Diğerleri çöplük!"

The Night Comes Down

Dea Lane Lea demo versiyonuyla aynı.

Modern Times Rock "n" Roll

Bir Roger Taylor bestesi. Aynı senede BBC Stüdyoları'nda verdikleri konserdede söylemişlerdir. Bazı rivayetlere göre bu şarkı için Roger Taylor ve Freddie Mercury düet yapmaya karar vermiş. Ama Freddie Mercury'nin sesi bu şarkıya uygun değilmiş.

Son & Daughter

Bir Brian May bestesi.İlk Queen Single'ının B-yüzü. Şarkı 4 dakika olmasına karşın, BBC'de verdikleri konserde 7 dakikaya kadar uzamıştır. Queen konserlerinin çoğunda çalınmış bir şarkıdır aynı zamanda. Ama hak ettiği başarıya ulaşamamıştır.

Jesus

Dea Lane Lea versiyonundan oldukça kısadır. Onun ortasında uzun uzun gitar soloları vardır. Ama o sololar bu albümün kaydedildiği Trident Studiosu'nda çalınmamıştır. Daha güzel de olmuştur. İnsan yoruluyor.

Seven Seas of Rhye...

Rhye'ın yedi denizleri. Enstrumental bir şarkıdır. Freddie Mercury'nin Rhye'ının 2. basamağıdır.

Silver Salmon

Sert bir şarkıdır. 15 tane versiyonu vardır. Esasen bir Smile şarkısıdır. Queen Cover'lamış diye düşünmüş olabilirsiniz ama şarkıyı Brian May yazmıştır.

Mad the Swine

Delice ve zevkli bir şarkıdır. Mutlaka dinlenmesi gerekir. Adını duyuramamıştır gene!

2 yorum: