11.06.2009

In the beginning..


Yıl 1971...'91'e kadar sürecek efsane başlıyor.
Stüdyo: Dea Lane Lea Studios
Bu albüm kimilerine göre bir Bootleg'tir ama,aslında ilk albümün bir basamağı.Şarkı listesi şöyledir:
1. Keep Yourself Alive
2. The Night Comes Down
3. Great King Rat
4. Jesus
5. Liar

Daha gruba geçen sene girmiş olan Deacon John çok başarılı bir performans göstermiştir.Dikkat ederseniz Fredrick Bulsara(Freddie Mercury) bir isim değişim sürecine girmiştir.

1- Keep Yourself Alive:
Albüm versiyonundan oldukça uzak bir versiyon.Başlardaki klasik gitar tınlarından sonra Brian May içeri öyle bir dalarki Red Special'la,adeta yeniden doğarsınız.Ama melodi ve Freddie'nin sertliği biraz değişmiş olsada yine aynı güzellikte.Şarkıyı Brian May yazmıştır.

2- The Night Comes Down:
Yine bir Brian May şaheseri.Mükemmel melodisi,armonisi,vokalleri ve geri vokalleri ile bu şarkının eşi benzeri yoktur.Çok başarılı bir şarkı olsada adını duyuramamıştır.Ama biz Queen Fanları çok ama çok severiz bu şarkıyı.Gerçekten başarılı bir şarkıdır.

3- Great King Rat
Bu şarkıyı Fredrick Bulsara(Freddie Mercury)yazmıştır.Bir şaheserdir.Asla unutulmaz bu şarkı.Fredrick Bulsara bu şarkı sırasında hala Rhye isimli fantezi mekanda yaşamaktadır.

4- Jesus
İsa'yı anlatan bir şarkıdır sözlerindende anlaşılacağı gibi.Ortasındaki uzun gitar soloları insanı alır o zamana götürür... "See The Lord Jesus" Mutlaka dinlemesi gerekir her Queen Fan'ının.

5- Liar
Yine bir Fredrick Bulsara bestesi.Hiç geri vokal yapmayan Deacon John sırf bu parçaya geri vokal yapmıştır.Bu şarkının gitarı müthiştir.Her dinleyeni kendine hayran bırakır bu şarkı.Fredrick Bulsara'nın Liar şarkısının her konserinde Deacon John'a geri vokal yaptırmak gibi bir tutumu vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder