13.06.2009

A Night At The Opera(ANATO)



Evet. Queen en çok satan albümüne hepiniz hoşgeldiniz! Aynı zamanda içinde en çok satan Single'ıda vardır. (Bohemian Rhapsody) Buyrun içindeki şaheserler:


1-Death On Two Legs (Dedicated To...)

2-Lazing on A Sunday Afternoon

3-I'm In Love With My Car

4-You're My Best Friend

5-'39

6-Sweet Lady

7-Seaside Rendezvous

8-The Prophet's Song

9-Love of My Life

10-Good Company

11-Bohemian Rhapsody

12-God Save The Queen


Death on Two Legs (Dedicated To...)


1972 senesinde Queen'i dolandırıp, kaçıp büyük miktar para alan Norman Sheffield adlı pis menajer için yazılmış, kin ve nefret dolu ve hit olmuş, Queen's First Ep.'te yer alan muhteşem Freddie Mercury bestesi. Gerçekten çok güzel ve başarılı bir şarkıdır. Ben bu şarkıyı dinledikten sonra yaşama amacımın bu şarkıyı dinleyip, bu şarkının Türkçe çevirisini yapmak olduğunu düşünmüştüm. Ama sonra bu düşünceden vazgeçtim. Bu arada benim bir blogum daha var o blogda da çevirim mevcuttur. (http://www.doruktozluyurt.blogspot.com/)


Lazing on A Sunday Afternoon


Death on Two Legs ile kesintisiz bağlantısı olan pazar sabahı tembelliğini anlatan mükemmel ortasında çay içme sesi olan ve 2 ülkede Greatest Hits'e girmiş olan müthiş ama adını duyuramamış gönüllerin hiti.


I'm In Love With My Car


Hafif psikopat olan ve araba delisi bir şarkı. Aynı Roger Taylor gibi. Şarkı da Freddie Mercury piyano çalmıştır. Roger Taylor'ın görünüşüne aldanmayınız. Sesi gerçekten çok kalındır ve o da Freddie Mercury ve Brian May gibi yüksek oktavlı bir sese sahiptir.


You're My Best Friend


John Deacon bestesi. Eloktronik piyanoyu da kendisi çalmıştır. Kendine tabii ki Greatest Hits'te yer bulur. Benim dinlediğim 2. Queen şarkısıdır. Şarkıdaki belirgin sesler şunlardır;Vokal, Bass, Elektronik Piyano, Red Spacial (Kendisi bir kişiliktir bize ve Brian May'e göre.)


'39


Çok başarılı bir hit ve Brian May bestesi. Vokallerinide kendi yapar. 2039'da geçtiği tahmin edilmektedir. Çünkü uzay gemisi ve onun gibi gelcek teknolojisinde olan şeylerden bahsedilmektedir. Her zaman söylediğim gibi;dinleyiniz, dinletiniz!


Sweet Lady
Başarılı bir Brian May imzalı Hard Rock şarkısı. Queen'in en başarılı albümünün A Night At The Opera olduğunu düşünenler için mükemmel ötesi bir şarkı.(Ben öyle düşünmüyorum ama öyle düşünenleri tanıyorum)

Seaside Rendezvous
Facebook'ta grubu bile olan mükemmel Freddie Mercury bestesi. Ortasında Roger Taylor ve Freddie Mercury ağız orkestrası yaparlar. A Night At The Opera'yı en çok satılan Queen albümü yapan müthiş ötesi bir şarkıdır.

The Prophet's Song

Albümün en uzun ve bana göre en mükemmel şarkısına gelmiş bulunmaktayız. Şarkıyı Brian May hastanede yazmıştır yine, ortasındaki psichedelic seslerdende anlayabileceğiniz gibi. Geri vokallerde bütün grup üyeleri olduğu için Queen'in beraber stüdyoya girip beraber yazdığı süper ötesi şarkılar içindedir. Ortasında müzik kesilir ve Freddie Mercury Ecsher Merdiveni'nin vokal versiyonu gibi bir şey dener. Sonra bütün grup üyeleri bu Ecsher Merdiveni benzeri vokal denemesine katılır. Ardından Red Spacial ve Roger'ın baterisi içeri girer ardındanda John Deacon'ın bası ve en sonunda Freddie Mercury'nin müthiş vokali. Brian May sonunda Red Spacial ardından da klasik gitarla bitirir. Sonu Love of My Life ile kesintisiz bağlantılıdır.

Love of My Life

Yine bir Freddie Mercury imzalı aşk şarkısı. Ben bu şarkıyı şöyle açıklarım; A Night At The Opera'nın Nevermore'u. Hatta Nevermore'dan daha başarılı. Konserlerde bu versiyonu yerine Brian May'in klasik gitarıyla ola versiyonu çalınır. Freddie Mercury bir röportajda demiştir ki:
-Brian'ın gitarı yüzünden piyano notalarını unuttum!

Good Company

Brian May'in gene Banjo Ukulele çaldığı ve vokallerini de kendi yaptığı güzel ve eğlenceli bestesi. Bu arada Brian May'in hayatında çaldığı ilk müzik aleti Banjo Ukulele'ymiş. O yüzden bazı şarkılarında Banjo Ukulele ve Red Spacial'ı beraber çalar.

Bohemian Rhapsody

En çok hasılat yapan Queen şarkısı. Kime sorsanız MUTLAKA bilir. Queen dinleyen birinin ilk dinleyeceği şarkılardan biridir. Klibinin ortasındaki kısım Queen II'nin kapağıyla aynıdır. Dünya'nın en çok bilinen şarkısı listesinde birkaç sene 1. sırada kalan efesanevi şarkıyı ben şöyle bölümlerine ayırdım:
1-İntro
2-Dramatik Bölüm
3-Gitar Solo
4-Opera Bölümü
5-Hard Rock Bölümü
6-Başlangıç'a Dönüş Bölümü

God Save The Queen

Queen'in resmi marşı olan Brian May'in besteleyip çaldığı müthiş gitar solosu. İngilizce bilmeyenler için anlamını söyleyeyim;Tanrı Queen'i Korusun!





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder